ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 2022-23

Πρόσφατες ανακοινώσεις

2ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Πρωτοποριακές υποψηφιότητες από 


αναδεικνύουν την υψηλή αξία των Ελλήνων ερευνητών
κορυφαία ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις

 Στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με άξονες την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την εφαρμογή της καινοτομίας και της έρευνας στην παραγωγική διαδικασία, συνδιοργανώθηκε από τον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και τον όμιλο Eurobank ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» (www.kainotomeis.gr). Στόχος του Διαγωνισμού η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή.

 Ο Διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά σε ελληνικά Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ζώνες καινοτομίας, clusters επιχειρήσεων και επιχειρήσεις που διενεργούν έρευνα στην Ελλάδα.

Στον 1ο Διαγωνισμό υποβλήθηκαν 300 προτάσεις και η θεσμοθέτησή του ανακοινώθηκε στην πανηγυρική τελετή βράβευσης (Ιούλιος 2011).

Στο πλαίσιο προβολής των 21 προκριθέντων προτάσεων του 1ου Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Αθήνα ενώ, παράλληλα, διοργανώθηκαν fora με τη συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και των συνδιοργανωτών.  Στόχος των εργασιών των fora ήταν η ανάδειξη των προκλήσεων που παρέχουν στην επιχειρηματικότητα η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και η προβολή των ενεργειών να συμβάλουν στο ξεπέρασμα των εμποδίων που ματαιώνουν τη δημιουργία και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που με τόλμη και φαντασία παράγουν και καινοτομούν. Τις περιοδικές εκθέσεις και fora σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Αθήνα παρακολούθησαν πάνω από 2.500 μέλη της ακαδημαϊκής, ερευνητικής, αλλά και επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ η συμμετοχή της έκθεσης στην 76η ΔΕΘ τιμήθηκε με το «Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για την προβολή των 21 προκριθέντων ερευνητικών προτάσεων, αλλά και των ερευνητικών κέντρων από την Καθημερινή, τα περιοδικά «Κ» και «GK», τον ΣΚΑΙ, την ΝΕΤ, την ΕΡΤ3, καθώς και από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στον 2ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» κατατέθηκαν 242 προτάσεις.  Από τις προτάσεις που αξιολογήθηκαν, το 45% προήλθε από την Αττική, το 21% από τη Μακεδονία, το 10% από την Πελοπόννησο, το 8% από την Κρήτη, ενώ το 16% των προτάσεων αφορούσε στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Η ισχυρή περιφερειακή διάσταση (55%) στην κατανομή των υποψηφιοτήτων, επιβεβαιώνει ότι και η ελληνική περιφέρεια πρωτοπορεί, ερευνά και καινοτομεί! 

 

 

Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν είναι προϊόντα και υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, ώριμα για παραγωγική υλοποίηση, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, ενώ από επιχειρηματική σκοπιά προωθούν και ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν κλάδοι όπως πληροφορικής, κινητής τηλεφωνίας, ενέργειας, ιατρικής τεχνογνωσίας, περιβάλλοντος, βιολογίας, τροφίμων, μικροηλεκτρονικής αλλά και άλλα.

Οι 20 υποψηφιότητες που προκρίθηκαν είναι σαφής απόδειξη τόσο του υψηλού επιπέδου των Ελλήνων ερευνητών όσο και της διαρκούς και επίμονης αναζήτησής τους για τρόπους διασύνδεσής τους με τον επιχειρηματικό κόσμο και την παραγωγική υλοποίηση των ιδεών τους.  Με την ανακοίνωση των 20 προκριθέντων προτάσεων (Μάρτιος 2013), ο 2ος Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» περνάει στο επόμενο στάδιο που περιλαμβάνει μια σειρά παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και εκθέσεων που θα διοργανώσουν ο ΣΕΒ και η Eurobank με στόχο την προβολή των υποψηφιοτήτων στο ευρύ κοινό και στον επιχειρηματικό κόσμο.   Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 (Τρίτη-Παρασκευή: 09.00-14.30, Σάββατο: 13.00-21.00 και Κυριακή: 11.00-19.00).

Ο 2ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013 με την πανηγυρική τελετή βράβευσης στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Για νεότερα αλλά και όλες τις εξελίξεις στον 2ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», μείνετε συντονισμένοι:

Web-site:Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη.www.kainotomeis.gr
Facebook:http://www.facebook.com/KainotomeisGR
Twitter:  http://www.twitter.com/kainotomeisGR
Youtube:  http://www.youtube.com/kainotomeisGR